z podanbe arta: Białko serwatkowe w przeciwieństwie do kombinacji aminokwasów i węglowodanów nie stymulowało bardziej syntezy białek w momencie podania go tuż przed treningiem oporowym zamiast tuż po ale już następne: Tuż przed treningiem: -30-40 g węglowodanów(wysoki indeks glikemiczny, glukoza i jej polimery), 5-10 g egzogennych aminokwasów lub [...]
przepraszam, ale nie rozmawiamy o wartości biologicznej, a o skłądzie aminokwasowym - to główna różnica białek zwierzęcych i roślinnych;-) - łącząc białka roślinne ze zwierzęcymi - owszem, uzupełniamy aminogram, ale jednak uzyskujemy mix białek, a nie stricte białko zwierzęce. prócz tego wiadome jest raczej że "białko z prochu" nie jest tak [...]
[...] jest produktem najwyższej jakości przeznaczonym dla sportowców o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko. Whey Protein Isolate (WPI) zaliczany jest do najbardziej efektywnych białek naturalnego pochodzenia. Zawiera w swoim składzie minimum 81 % najbardziej przyswajalnego białka serwatkowego. Charakteryzuje się najwyższą wartością biologiczną (BV [...]
[...] czysta kurtuazja. po drugie - nie interesuje mnie angielski bełkot. po trzecie - myślę, że trochę odbiegłeś od tematu... jeżeli wg Ciebie nie ma różnicy między np. izolatem białek serwatki, koncentratem białek serwatki i kazeiną to powodzenia, nie ma sensu dyskutować. po czwarte - wg Ciebie wszyscy jesteśmy oszukiwani tak? współczynnik BV i czas [...]
Co do przepisu to Son podawal kiedys cos takiego: "Rozbijasz 6-7 białek do miksera. Wrzucasz tam torebkę ugotowanego ryżu i łyżkę, dwie Ovopolu. Wszystko miksujesz i wylewasz na patelnię teflonową. Robią Ci się placki, a je możesz polać jogurtem bezcukrowym czy dżemem bezcukrowym, pokroić banana itp. Wypas jest wtedy, jak do wymiksowanej [...]
[...] uzupełnienie ilości białka w pożywieniu do pożądanej wielkości (w przypadku kulturystów ok. 2g na 1kg wagi). Dzięki odżywkom można dość precyzyjnie regulować proporcje białek i węglowodanów w diecie przy treningu budującym masę mięśniową. Odżywki wysokobiałkowe wykorzystywane są także w procesach redukcji wagi, a także w stanach pourazowych [...]
[...] chyba ze ovopol jest lepszy w smaku..Ale rzeczywiście jest lepszy jakościowo. Jednak soja dla początkującergo(i nie tylko) to nie jest wcale złe rozwiązanie.Przyswajalność białek sojowych jest najwyższa z wszystkich białek roślinnych,ponadto dodanie mleka zwiększa jej bv.Zawiera izoflawony pomagające powstrzymywac aromatyzacjhę andro genów w [...]
[...] Maksymalna przyswajalność - 0 g tłuszczu i 0 g laktozy - 100% izolatu białka serwatki CFM http://imageshack.us/a/img62/2039/puszka2.jpg ISOLATE 100 zawiera 100% izolatu białek serwatkowych CFM, który charakteryzuje się rekordową wartością biologiczną (BV 159), szybkością wchłaniania oraz zawartością aminokwasów BCAA i L-glutaminy. ISOLATE [...]
Ponawiam moi drodzy. Czy mieszanie białek w posiłku wpływa na ich BV? Lepiej zjeść 200g kurczaka czy jajko, 100g kurczaka, 50g twarogu, 50g fasoli itp.? Pozdrawiam
[...] (po spozyciu)stosunku zatrzymanego azotu w organizmie z ilością zawartego azotu w osoczu (obliczona na podstawie badania bilansu azotowego). Nazwana nowa klasyfikacja białek - BV (wartośc biologiczna) sprawdziła się. Najwieksza wartosc biologiczną z owczesnych źródeł białka było BIAŁKO JAJA i jego wartość wynosiła 100. Z upływem czasu, [...]
[...] ziemniaka ma napewno wieksza wartosc biologiczną od samego koncentratu serwatki. To logiczne. nie zawiera żadnych dodatków typu laktoza, tłuszcz itd. ktore spowalniałyby procesy trawienne. Sam mam przecież hitec protein proffesional - od ktorego wali jakimiś białkami roślinnymi.. BV 136 mieszanka hydrolizatów roślinnych i białek zwierzecych.
[...] stężenie karnozyny. Odgrywa to krytyczną rolę w funkcjonowaniu mięśni. Klinicznie opracowane składniki MyoFORCE Matrix™ wzmacniają również syntezę glikogenu, białek i zatrzymywanie azotu, jednocześnie blokując kortyzol, zapobiegając rozpadowi białka w masie mięśniowej. USN - 100% WHEY PROTEIN - 2280g [...]
[...] stężenie karnozyny. Odgrywa to krytyczną rolę w funkcjonowaniu mięśni. Klinicznie opracowane składniki MyoFORCE Matrix™ wzmacniają również syntezę glikogenu, białek i zatrzymywanie azotu, jednocześnie blokując kortyzol, zapobiegając rozpadowi białka w masie mięśniowej. USN - 100% WHEY PROTEIN - 2280g [...]
[...] to nie smak, pienistość czy też czy ma enzymy egzogenne, ale wartość BV, jednak producenci niemal zawsze zawyżają tą wartość więc ciężko cokolwiek określić, tylko doświadczenie może powiedzieć które lepsze, bo kolorowe pudełka zza oceanu, nie zawsze są lepsze niż nasz rodzimy worek białek proszku, nie chcę przez to zachwalać ostrowi oczywiście
[...] chociaż parę lat temu jak nie miałem kasy to też to brałem. Od biedy może być. Natomiast jeśli chodzi o tą serwatkę, to ta która jest na stronie pod nazwą koncentrat białek serwatkowych ma 34% białka i 50% laktozy (informacja w dolnej tabeli). Natomiast jeśli ma być izolat o zawartości białka 95% i BV 160 (izolaty mają 159, ale może [...]
oj przestrzegam przed robieniem wojny ,kasacjie i banu poleca i nie wazne kto to bedzie Co do bialek mhmm ja wiem prologatum powstrzymuje moj glod ,a smak nie wazne licza sie efekty co do bv to szkdoa pisac to wyznacznik niczego ja bym prosil o testy prolongatum i wheya bx(podbno ma zero ww )
roznic jest pare - ale najwazniejsze to: BV (wartosc biologiczna) obu bialek WPC ma 104 (chyba) a izolat ma 159 WPC ma zawsze troszke weglowodanow i troszke tluszczu a izolat jest od tego praktycznie czysty. Pozatym roznia sie jeszcze troszke aminogramem (ale to jush calkiem CHYBA ) NiC Na SiŁę - WsZyStKo MłOtKiEm